هرچند که رزومهها با استفاده از عناصر استاندارد ساخته میشوند، هیچ فرمتی برای یک رزومه حرفهای وجود ندارد که برای همه مناسب باشد. بخشهایی که مربوط به هدف شما یا زمینهی کاری حرفهایتان نیستند را میتوانید حذف کنید یا اگر بخشی بیشتر متناسب با اهداف شماست میتواند مورد تاکید بیشتری قرار بگیرد. حتی عنوانها را میتوانید با دقت و ظرافت تغییر دهید.
هدینگ یا همان ابتدای صفحه
باید شامل نام و نامخانوادگی شما، آدرس محل سکونتتان و شمارههای تماس شما و آدرس ایمیلتان باشد. اگر دو آدرس دارید جلوی هر آدرس ذکر کنید چه روزهایی در هفته یا چه ساعتهایی از روز در آن محل حضور دارید.
هدف
دیدگاهها در بین کارفرمایان و متخصصان حرفهای در مورد ارزش یک هدف شغلی بسیار متفاوت است. به طور کلی، یک هدف در رزومه شما میتواند مفید باشد اگر بتوانید با رزومهتان هدف اشتغال خود را بطور متخصر نشان دهید. این هدف گذاری یک جزء ضروری از رزومه کاری موفق نیست. شما ممکن است ترجیح دهید که هدف را در یک عبارت جستجوی شغل بگنجانید. این عبارت به ویژه برای کسانی که به دنبال موقعیتهای متفاوتی در یک شرکت هستند و تجربهی کاری و مهارتهایشان به آنها اجازه میدهد تا در سمتهای متفاوتی مشغول بکار شوند در نظر گرفته میشود. یک رزومه حرفهای هدف مشخصی را دنبال میکند.
هدف باید اطلاعات خاصی در مورد آنچه شما به دنبال آن هستید را انتقال دهد. اگر هدف شما یک سمت کاملا مشخص در یک شرکت است نوع موقعیت مورد نظرتان را مشخص کنید. اگر برایتان مشکل است که یک بیانیهی قطعی از هدف خود بنویسید، مهارتهایی را که میخواهید استفاده کنید یا عملکردی که میخواهید انجام دهید را توصیف کنید. اگر بیش از یک مهارت دارید، چندین رزومه تهیه کنید، آنها را با اهداف متفاوت آماده کنید. در زیر سه نمونه از اهداف موثر را نشان دادهایم:
۱-خواستار موقعیت شغلی در بخش مالی با داشتن مهارتهایی برپایهی مطالعه و جستجوی پیشرفت و مهارتهای تحلیلی و محاسبهای.
۲-موقعیت پژوهشی در زمینهی مراقبتهای بهداشتی. جذابیت بیشتر موقعیتی که در آن قوانین و پزشکی دخیل است.
۳-مهندس فرآیند در صنایع شیمی.
رویکرد دوم
این قسمت خلاصهای از مدارک است که مهارت و تجربهی شما را در ارتباط با علاقهی حرفهای شما توصیف میکند. در این بخش شما مهارتهای غیر دانشگاهی خودتان که برای آنها مدرک دارید را مینویسید. اگر لیست بلند بالایی از مدارک دارید، در بخشهایی که برای شما در موقعیتی که میخواهید در آن فعالیت کنید مفیدتر هستند، از برجستهسازی استفاده کنید. امروزه بهتر است در ابتدا از مدارک و مهارتهای زبان بنویسید.
برای مثال اگر وکیل هستید میتوانید در این بخش دستاوردهای خود را در کنار مهارتهایتان بنویسید.
تحصیلات
در این بخش با جزئیات به تحصیلات بپردازید. تاریخ و محل تحصیل را فراموش نکنید و حتی موضوع پایاننامه خود را بنویسید. در این بخش اشاره به دورهی دبیرستان شما تنها میتواند ذکر مدرکتان باشد مگر اینکه در مدرسهای تحصیل کرده باشید که در سطح ملی شناخته شده باشد.
افتخارات و جوایز
اگر افتخارات و جوایز شما تنها مختص دوران تحصیلتان است میتوانید آن را در بخش تحصیلات بگنجانید.
تجربهی کاری
این قسمت شامل تجربیات متنوعی است و محدود به تجربیاتی که درآمدزایی داشتهاند، نیست.
۱-کار نیمه وقت
۲-کار تمام وقت
۳-مشاغل تابستانی
۴-تجربهی همکاری
۵-کارآموزی
۶-تجربهی داوطلبانه
۷-فعالیتهای فوقبرنامه
این قسمت از هدف شغلی شما حمایت میکند پس هوشمندانه بنویسید و از زیادهگویی بپرهیزید. و فراموش نکنید مرز باریکی بین از این شاخه به آن شاخه پریدن با در هر کاری توانایی موفقیت داشتن، وجود دارد. پس میتوانید نتیجهی فعالیت را هم بنویسید برای مثال طراحی استراتژی بازاریابی جدید برای شرکت ایکس و اجرا شده در تاریخ ایکس که موجب ۲۵٪ افزایش فروش شده است.
این مقاله نیز به درد شما میخورد: چگونه چک لیست خود را مدیریت کنیم و ده راهکار برای انجام همهی کارها
مهارتها
در این قسمت به مهارتهایی بپردازید که در جای دیگری آنها را ذکر نکردهاید برای مثال میتوانید تسلط به مذاکره، تسلط به چند زبان و مهارتهای مدیریتی خود را در این بخش ذکر کنید.
علایق شخصی
بخشی از علایق شخصی و ترجیحاتتان را بسیار محتاطانه در این بخش بنویسید. برای مثال میتوانید بنویسید از فیلم دیدن یا پیادهروی لذت میبرید یا ترجیح میدهید در یک اتاق به تنهایی یا با چند نفر کار کنید. در یک رزومه حرفهای حتما باید از علایق خود سخن بگویید.
منابع
این بخش کاملا اختیاری است. اگر خواستید میتوانید بنویسید بر اساس درخواست مدارک و منابع در بخشهای ایکس و ایکس در دسترس است.